Daglig skönhetsrutin


Min skönhetsrutin brukar variera väldigt mycket, det är ju alltid beroende på hur kroppen mår och vilken årstid det är. Under vintertiden blir min hud väldigt torr och även håret samt naglarna tenderar att bli fnasiga. Jag försöker att boosta mig med vitaminer och extra fukt för att det är det som behövs mest i det torra och kalla vädret. Såhär ser en typisk dag ut för mig!

Utöver min skönhetsrutin med produkter så äter jag tillskott för hår och naglar varje dag. En tablett om dagen som hjälper till att bibehålla ett vackert hår och naglar. Dessa tabletter innehåller vitaminer och de tillskott som behövs! Det är lika viktigt att hålla en god kost och vitaminintag för bra hud, hår och naglar som att använda rätt produkter. Skönhet kommer ju faktiskt inifrån. Imdeens Hair & Nails innehåller bland annat zink, B12 och Biotin. Hittas här: http://www.lifebutiken.se/produkter/hud-har/kosttillskott/imedeen-hair-and-nails-60-kap

  • På morgonen börjar jag med att tvätta ansiktet med mild ansiktstvätt x2 och avsluta med ansiktsvatten.

Detta är för att få bort alla eventuella sminkrester. Genom att tvätta huden ordentligt blir det lättare för produkterna som används efteråt att “tränga” in i huden och fylla sin funktion!

  • Serum och dagkräm

När huden är ren är det dags för serum. Serum är en perfekt boost för att ge extra näring till hyn. Hitta en som passar ditt behov! Jag låter serumet ligga en stund innan jag lätt masserar in min dagkräm. Jag låter min hudvård arbeta i huden så länge som möjligt innan jag applicerar smink. Så ett tips är att exempelvis välja outfit och äta frukost innan sminkning!

  • Tvätt och peel

På kvällen tvättar jag av sminket. Då använder jag någon mild sminkborttagning, gärna med olja. Sedan tvättar jag ansiktet x2 gånger med ansiktsvätt för att få bort alla orenheter. Ca 2 gånger i veckan använder jag även någon peeling för att få bort döda hudceller, detta hjälper huden att absorbera fukt och gör att sminket sitter bättre och håller längre. Jag avslutar med en rik nattkräm eller leave-on mask med extra fukt!

Ta hand om din skönhet, både inifrån och ut!

I Samarbete med Imedeen