Starka kvinnliga företagare

Ett ämne som är väldigt hett just nu är “starka kvinnor”, vi ser exempelvis hur Beyoncé kallas för Queen Bee eller Zara Larsson som blivit en kvinnosymbol för femninism. Det är dock många kvinnor som inte är just popstjärnor, bloggerskor eller kändisar som behöver ett starkt lyft framåt. De som visar vart skåpet skall stå och tar sig ann starka ledarskapsroller inom näringslivet och eget företagande. Det är sådant som jag personligen inspireras av och ser upp till, självklart finns det många kändisar och bloggerskor som har starkt företagande också, ett exempel är ju bara Isabell Löwengrip som hunnit med mer på sina 25 år än vad många någonsin kommer att göra. Det är väldigt inspirerande för min del i alla fall!

Jag gillar att läsa profiler om ledare och “högt uppsatta” kvinnor för att motivera mig själv och följa mina egna mål i livet. Jag tycker det är väldigt intressant med kvinnor i ledarskapsroller och hur detta har utvecklats så mycket under en kort tid. Det finns ju massa ledarskapsutbildningar som man kan läsa om man redan har ett jobb och vill utvecklas inom yrket eller har det som mål senare i livet, dörren är ju väldigt öppen! Ett tips är www.macat.se som faktiskt erbjuder ledarskapsprogram, personprofilanalyser och annat väldigt insiktsfullt för dig som vill utvecklas professionellt.

blondinbella