snus och tobak i vardagen

Det har varit mycket diskussioner runt om i media och bland människor de senaste åren kring nikotin och liknande. Det har blivit förbjudet att röka på många offentliga platser, serveringar och att vara rökare framställs som något ganska skamligt i många fall. Vissa tycker att tobak och snus skall säljas på enskilda platser eller via nätet för att göra det mer oåtkomligt och kanske därför få folk att inte köpa det lika mycket eller avskaffa sina beroenden. Jag tycker inte det spelar så stor roll huruvida det säljs i butik eller inte. Det är vuxna personer som gör egna aktiva val. Dock är det självklart bra att det finns internetsidor som säljer. Exempel på detta är snusbolaget.se. Det är bra att alternativet finns då affärer kan välja att inte sälja tobak och snus, samt att man inte kan “spontanköpa” det, vilket många kanske gör eller köpa ut till minderåriga, vilket jag anser vara det största problemet.

Vad tycker du? smoking