Tips för djurallergiker

Visst är det hemskt att vara djurvän men allergiker? Det hindrar oftast många människor från att kunna ha djur eller vara i kontakt med dem. Det finns vissa raser som är allergivänliga, oftast är dessa såna som inte fäller päls eller som inte har någon päls. Det är dock väldigt beroende på allergiken själv och vissa kan få reaktioner av en viss ras och andra inte eller helt enkelt inviduellt för djuret. Det är någonting man oftast får testa sig fram till. Det finns ett allergitest man kan göra på sina hundar för att se hur allergivänliga dem är. Det finns också exempelvis pälsvård som hjälper till att göra dem mer allergivänliga genom att djupgenröra och minska allergen på hunden. För att läsa mer och få information om hur man kan hantera sin allergi, få information om pågående forskning och dylikt så rekommenderar jag att checka allergenius som har riktigt bra koll på ämnet och har flera bloggare samt webshop 😀

Jag har ju själv en hund (se bild), Winston. Han är lhasa apso och tibetansk spaniel. Han är väldigt allergivänlig och fäller inte, utan vi får raka honom 🙂 Han blir väldigt långhårig och pälsen i sig är inte jobbig för allergiker men blir lätt tovig och ohygenisk, det är betydlgit skönare för honom att ha den kortklippt och särskilt under sommartiderna;)
1653926_10152019724474611_1147029126_n